Витрачає 1 млрд руб за годину: Експерт розповів, скільки ще зможе воювати Росія (відео)

За офіційними даними країни-агресора, Російська Федерація витрачає на війну в Україні близько 1 мільярду рублів за годину. Чи зменшить Росія суму витрат, аби так набагато довше затягувати воєнні дії, розповів голова благодійного фонду "Нова Країна" Андрій Новак, передають Патріоти України.

За його словами, зменшити цю суму росіянам зараз не вдасться ніяк, адже вони намагаються утримувати тимчасово захоплену частину української території.

"А для цього треба тримати дуже широку й довгу лінію фронту, все це треба постачати", — наголошує експерт. Однак, як зазначив Новак, логістика РФ для будь-якого постачання зараз дуже порушена, зокрема через атаки українських військових на Кримський міст.

"Так званий сухопутний шлях до Криму вже практично обстрілюється нашою артилерією, авіацією та дронами", — сказав голова благодійного фонду. Він зазначив, що саме через велику кількість атак ЗСУ Севастополь покинув Чорноморський флот. "Тобто все це для них зараз обходиться навіть усе дорожче й дорожче", — наголошує Новак.