"Вже є абсолютно все про нього, навіть про його родичів": Омбудсмен - про ката бійця ЗСУ

Вже вдалося встановити особу російського злочинця, який катував українського військовополоненого на оприлюдненому напередодні відео. Окрім того, відома інформація про родичів окупанта. Стартували процеси, за яких цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть на території Росії. Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, передають Патріоти України.

"Ми наразі знаємо все про цю людину, у першу чергу завдяки людям, які встановили і знайшли інформацію. Тобто у нас – все, абсолютно все про нього, навіть про його родичів. В юридичному сенсі запити відправлені до так само наших міжнародників, вже є реакція від них, вони у юридичному сенсі теж запустили процеси", – повідомив Лубінець.

Він додав, що все це призведе до юридичного засудження злочинця. Тобто максимально швидко повинен відбутися судовий розгляд і має бути винесений вирок в українському суді. "Я впевнений, що це стане складовою майбутнього міжнародного кримінального трибуналу, який розгляне усі юридичні аспекти початку військових дій РФ проти України, і що це буде один з доказів", – вказав омбудсмен.

Він також зауважив, що вже стартували такі процеси, коли цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть в РФ. "Про конкретику мені не відомо, але я знаю, що є дуже багато людей, які оголосили просто винагороду за знищення цієї особи", – сказав Лубінець.

Він також запевнив, що в юридичному сенсі він та правоохоронці зроблять усе можливе для покарання злочинця. Окрім того, вже є підтвердження з боку міжнародних правоохоронних органів – тільки-но ця особа кудись виїде, їїодразу ж затримають і доправлять до України.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...