З архіву ПУ. "Ізраїльський підхід", або "Око за око, зуб за зуб": Український генерал пропонує помститися терористам

Ситуація з обставинами запровадження перемир'я у липні 20290 року до болі нагадує ту, що склалася у червні 2019 року. І тоді наполягали, що перш ніж припиняти вогонь у відповідь, варто завдати противнику втрат, рівних тим, які були завдані ЗСУ.

Таку думку, коментуючи ініціативу другого президента України Леоніда Кучми, висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Після того, як у нас за три дні загинули п'ятеро військовослужбовців, я б наказав взяти протитанкову ракету і застосувати її проти противника", — заявив він.

За словами генерала, це "ізраїльський підхід", суть якого полягає в симетричному відповіді – "око за око, зуб за зуб".

"У ситуації, що склалася, я б знищив адекватну кількість бойовиків, і тільки після цього можна було б спробувати піти на тимчасове припинення вогню", — пояснив Романенко.

Генерал запропонував здійснити подібні заходи до 10 червня — дати, на яку може бути призначено чергове перемир'я.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...