З архіву ПУ. Крим на межі екологічної катастрофи: Росіяни шукатимуть воду на морському дні (відео)

За радянських часів в Азовському морі було отримано фонтан прісної води, що нібито підтверджує її наявність у цьому регіоні.

Колись у Криму не було проблем із водою. Ілюстрація: Радіо Свобода.

Для вирішення проблем із водою в окупованому Криму вирішили зайнятися пошуком джерел із прісною водою під Чорним і Азовським морями. Про це повідомляє "АТР" із посиланням на прес-службу "кримського сенатора" Сергія Цекова, передають Патріоти України.

Він пояснив необхідність пошуку джерел із прісною водою на морському дні інформацією від керівника Федерального агентства з надрокористування, заступника голови Мінприроди Росії Євгена Кисельова. "За його словами (Євгена Кисельова. — Ред.), там проводитимуть спеціалізовані пошукові роботи регіонального плану. За радянських часів в Азовському морі було отримано фонтан прісної води, що підтверджує її наявність у цьому регіоні", — йдеться у повідомленні.

Водночас, окупанти стверджують, що проблем із забезпеченням східної частини півострова немає. Тут нібито достатньо ресурсів і запасів підземних вод для забезпечення Керчі, Феодосії і навіть Севастополя.

Складніша ситуація склалася в Армянську і Красноперекопську, де води не вистачає для технологічних потреб. Там спостерігається постійне підсолення підземних вод.

Джерело: Обозреватель

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...