З архіву ПУ. Недонаддержава грозиться всіх потопити: У РФ спустили на воду першу глибоко модернізовану субмарину третього покоління

Підводний човен оснащений чотирма торпедними апаратами калібру 533 міліметри та чотирма - калібру 650 міліметрів.

Северодвінський центр судноремонту "Зірочка» 25 грудня 2020 року спустив на воду атомний підводний човен «Леопард» проекту 971 «Щука-Б». Згідно з повідомленням Міністерства оборони Росії, тепер роботи по завершенню модернізації корабля будуть проводитися на плаву, інформують Патріоти України.

«Леопард» став першим атомним підводним човном третього покоління, спущеним на воду за програмою глибокої модернізації кораблів проекту 971. Атомний підводний човен «Леопард» було закладено в 1988 році і спущено на воду влітку 1992 року. В кінці того ж року човен було включено до складу російського флоту. Підводна водотоннажність корабля складає 12,8 тисячі тонн при довжині 110,3 метра і шириною 13,6 метра. Підводний човен оснащений чотирма торпедними апаратами калібру 533 міліметри та чотирма - калібру 650 міліметрів.

На підводному човні «Леопард» встановлено водо-водяний атомний реактор ОК-650М потужністю 190 мегават, який крім іншого забезпечує роботу турбіни потужністю 43 тисячі кінських сил. «Леопард» здатний розвивати швидкість до 11,5 вузла (21,3 кілометра в годину) в надводному положенні і до 33 вузлів - в підводному. Робоча глибина занурення корабля складає 520 метрів.
В ході середнього ремонту і глибокої модернізації підводні човни проекту 971 повинні наблизитися за своїми характеристиками до підводних човнів четвертого покоління. До цього покоління, зокрема, відносяться багатоцільові атомні підводні човни проекту 885 «Ясень». В рамках вже проведених робіт «Леопард» отримав нове радіоелектронне обладнання та системи управління, зв'язку, навігації та гідроакустики.

На корабель також була встановлена нова бойова інформаційно-керуюча система. В цілому проект модернізації кораблів проекту 971 передбачає заміну гідроакустичного протигідролокаційного покриття, доопрацювання внутрішніх відсіків підводного човна, а також розширення номенклатури озброєнь. Крім «Леопарда», глибоку модернізацію також повинні пройти ще три підводні човни проекту 971 - «Вовк», «Братськ» і «Самара».

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...