З архіву ПУ. "Сепар галимый!": Націоналісти штовхнули Сивоху під час презентації платформи примирення (відео)

Приводом для конфлікту стала позиція колишнього шоумена з приводу російської агресії на Донбасі, яку він назвав «внутрішнім конфліктом».

Сивоха штовхнули, і він впав. Фото: скріншот з відео.

Інцидент стався 12 березня 2020 року в конгресно-виставковому центрі "Парковий" у Києві. Сивохо презентував так звану Національну платформу примирення і єдності, мета якої – установити діалог між різними регіонами країни. На презентацію прийшли представники партії "Національний корпус" і зірвали захід, передають Патріоти України.

Коли Сивохо вже виходив із зали, журналісти запитали в нього: "Чия це позиція, що [війна на Донбасі"] – це внутрішній конфлікт, президента?". "Ні, це багатошаровий конфлікт", – відповів радник секретаря РНБО. Після цього націоналісти крикнули: "Усе, до побачення, пішов", штовхнули Сивоха у спину, і він упав.

Створення Національної платформи примирення і єдності Сивохо анонсував у листопаді 2019 року. Він сказав, що до розроблення ідеї його команда привернула "міжнародних фахівців-практиків щодо вирішення військових конфліктів" і аналізує досвід Ірландії, Боснії та інших країн. Із людьми, які живуть на тимчасово окупованій території Донбасу, Сивохо обіцяв розмовляти "мовою спорту, культури та бізнесу".


"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...