З архіву ПУ. У союзників Путін проблеми: Партія Орбана зазнала найбільшої політичної поразки за останні 10 років

Правлячий режим програв опозиції виборчу боротьбу за столицю країни Будапншт

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зазнав найбільшої політичної невдачі за десятиліття в неділю, 13 жовтня 2019 року, коли кандидат від опозиції переміг чинного мера, свого опонента від партії влади, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

На виборах мера столиці Угорщини переміг єдиний кандидат від опозиції, представник соціалістів MSZP-Párbeszéd Гергей Корачонь. Провладні ЗМІ змальовували його як одного з ключових агентів Сороса та захисників мігрантів.

Корачонь зумів витіснити з посади чинного мера Іштвана Торловша, підтримуваного Орбаном, із результатом 50,6% проти 44,3%.

Опозиційні партії також, як очікується, отримають більшість у мерії Будапешта. Також опозиційні мери виграють у 10 з 23 найбільших міст Угорщини.

На місцевих виборах угорська опозиція об’єдналася, прагнучи створити в Будапешті "стамбульську ситуацію" - президент Туреччини Ердоган програв місцеві вибори в Стамбулі, де він розпочав свою політичну кар'єру.

Угорська опозиція вважає, що висуваючи єдиного кандидата проти партії влади, вона може врешті підготуватися до потужного наступу на чинного прем'єр-міністра на парламентських виборах 2022 року.

Партія Віктора Орбана "Фідес" надалі залишається дуже популярною у сільській місцевості. Орбан, який прийшов до влади у 2022 році, має абсолютну більшість у парламенті.

Вважається, що репутації "Фідес" на цих виборах зашкодив секс-скандалу за участі чинного одруженого мера

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...