З дитинства їла борщ: Посол Великої Британії в Україні розповіла про харківське коріння

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс розповіла про харківське коріння та зізналася, що з дитинства їла борщ. У її родині готували страви, які асоціювалися з нашою країною, передають Патріоти України.

Прабабуся та прадід Сіммон - з Харківщини. Вона завжди про це знала, проте ніхто з її родини не їздив в Україну після того, як звідси поїхали її родичі. Вдома матір посла готувала страви, які асоціюються з Україною.

В дитинстві на вихідних Сіммон завжди їла борщ, їй він подобався. Також у її родині готували інші українські страви. "О, це дуже суперечлива історія – моя мама завжди готувала борщ на вікенд, ми любили борщ, і приїхавши сюди я усвідомила, що це видатна українська страва. Ми вдома їли вареники. І цю страву, коли загортають в листя капусти, хоча називали її інакше, ніж тут", - розповіла Сіммон та після уточнюючого питання пригадала, що страва з капустою - голубці.

Посол кілька разів була у Харкові. Їй та її родині вдалося дізнатися, що в Україні ще залишалися їхні родичі, окрім прабабусі та прадідуся. Проте вони загинули на Харківщині.

"Я була кілька разів у Харкові. Що мені вдалося там дізнатися - що в мене були ще родичі, які лишалися в Україні - бо мої прадіди поїхали через антисемітизм, а ті, що лишилися, загинули на Харківщині через Голокост, через винищення євреїв. Я знайшла їхні прізвища у Харкові. Йдеться про Дрогобицький Яр – це десь 30-40 хвилин на машині від Харкова", - повідомила посол. Сіммон сподівається, що її матір приїде до України, коли повномасштабна війна закінчиться.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....