З полону звільнили 50 українських захисників та двох цивільних: В ОПУ поділились радісною звісткою (фото, відео)

Україна та Росія провели черговий обмін полоненими: вдалося звільнити ще 50-х українських військових та двох цивільних. Про це у суботу, 29 жовтня, повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, передають Патріоти України.

Серед звільнених — 12 бійців НГУ, включно з двома «азовцями», 18 військовослужбовців ВМС, восьмеро прикордонників, дев’ять «тероборонців», троє воїнів ЗСУ та двоє цивільних.

«Додому повертаються захисники Азовсталі, оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на Азовсталі і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем Москва, а ще моряка з острова Зміїний», — написав Єрмак.

Також повернулися деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні. «Ми не зупиняємося і продовжуємо виконувати завдання Президента „повернути додому всіх українців“. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. В нас ще багато роботи, але маємо важливий результат — наші вдома. Повернемо всіх», — наголосив глава ОП.


Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...