"За 2-3 місяці це буде вже не голод, а снарядний "інсульт": Есперт розповів, де РФ шукає боєприпаси

Російське командування і російський дипломатичний сектор зараз займаються пошуком постачання снарядів з інших країн через брак запасів і жалюгідність власного виробництва. Розглядають насамперед Іран, Китай і Таджикистан. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що особливо в дефіциті – 125 калібр. Без підтримки третіх країн інтенсивність обстрілів російською стороною знизиться до менш ніж 10 тис. на добу.

"Якщо говорити про артилерійські боєприпаси, снаряди, а в принципі не тільки артилерійські, а й танкові постріли зокрема, особливо для калібру 125 мм, ситуація в них погіршується, безумовно. Внутрішнє виробництво не забезпечує повного обсягу, який необхідний для пропорційного забезпечення боєкомплектом усіх підрозділів.

Без підтримки третьої країни у них, скажімо так, зараз те, що відбувається в російській армії, називають снарядним голодом, і з цим складно не погодитися. Оскільки знову-таки лютий, березень, квітень 2022 року вони могли собі дозволити на добу здійснювати від 70 до 80 тисяч пострілів. Зараз у них цей показник 15 тисяч пострілів на добу.

Тобто ми бачимо наскільки воно зменшується. І це називають снарядним голодом. Але буквально за 2-3 місяці це буде вже не голод, це буде снарядний інсульт. У них середньостатистична кількість пострілом зменшиться до 10 тисяч і навіть менше на добу. Без підтримки будь-якої третьої країни вони не зможуть будь-яким чином утримувати цей показник або нарощувати його", — сказав він.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...