За зерно обіцяють заплатити потім і в рублях: Окупанти заганяють запорізьких фермерів у безвихідь

На початку липня російські окупанти хизувалися відкриттям залізничного сполучення між Кримом та Мелітополем, що подали як "перемогу Кремля". Насправді ж потяг, який курсує цією лінією залізниці, призначений для прикриття вантажів цивільними ніби живим щитом. За даними джерел в розвідці, російські загарбники докладали чимало зусиль для запуску залізничного сполучення зовсім не для зручності мирних жителів, зазначають Патріоти України.

Окупантам, звісно ж, була потрібна можливість більш зручно забезпечувати своє військо всім необхідним. А також безсоромно красти врожай у фермерів на Запоріжжі, адже вивозити тисячі тонн зерна, кукурудзи та соняшника вантажівками достатньо важко.

Дрібним фермерам нема куди подітися

  • Якщо більш-менш великі підприємства зазвичай мають склади для зберігання врожаю та можуть сподіватися на швидку деокупацію і збереження бізнесу, то у дрібних аграріїв таких можливостей немає.
  • Через створені росіянами умови велика кількість фермерів на тимчасово захоплених агресорами територіях Запорізькій області опинилися на межі банкрутства. Адже їм нема де зберігати врожай, а всі елеватори контролюють окупанти.
  • Загарбники запропонували таким підприємцям кооперуватися між собою та надають їм в оренду чужу сільгосптехніку, але лише за умови продажу всього врожаю російським юрлицям на елеваторах.
  • Ба більше, загарбники навіть безкоштовно надають фермерам дизельне паливо, оскільки встановлена ними вартість врожаю є вкрай низькою.

Тому вдень з Криму до Мелітополя йдуть ешелони з боєкопмлектом та паливом для російської армії, а частину дизеля виділяють підприємцям, яким просто нема куди подітися.

Після розвантаження порожні спеціальні вагони розподіляють по 7 – 10 штук та тягнуть тепловозами на елеватори у Пришиб, Якимівку та у сам Мелітополь. Там вночі на них завантажують зерно, після чого ешелони збирають в один потяг у Мелітополі та відганяють до окупованого півострова.

Платити обіцяють лише тим, хто стає "російським підприємцем"

За словами місцевих жителів та партизанів, з 1 липня поїзди з фактично викраденим у фермерів зерном та соняшником йдуть до Криму безперервним потоком. Більшу частину врожаю зі підробленими документами росіяни перевозитимуть та продаватимуть морським шляхом безпосередньо з півострова. Меншу ж – вивозитимуть на материкову частину, де використовуватимуть для власних потреб.

Всі витрати на складну логістику, видачу фермерам ПММ, а також на "викуп" врожаю у підприємців є для Москви цілковитою дрібницею, адже вартість зерна на світових ринках є вкрай завищеною через створену Росією кризу.

Крім того, воєнні злочинці навіть не можуть вчасно розплатитися з власниками врожаю. Представники Росії, які займаються оформленням "документів" під час "купівлі" обіцяють платити за всі зернові лише безготівковим шляхом і, звісно, в рублях.

Для отримання смішних сум фермерам доводиться не тільки відкривати рахунки у російських банках, але й реєструвати свої підприємства у Росії.

Джерело: 24 канал

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...