Забрали й більше не випустили: Родичам "мобіків" в Орлі довелося прощатися з ними через дірку в паркані (відео)

У російському місті Орел мобілізованих на війну проти України замкнули як ув'язнених на території військкомату. "Мобікам" не дали вийти звідти навіть для того, щоб зібрати речі та розрахуватися з робочого місця. Про це повідомили в Telegram-каналі "Сирена", передають Патріоти України.

Не змогли нові окупанти-новобранці й нормально попрощатися з рідними – поговорити з ними мобілізовані змогли лише через дірку в паркані. "Ви в'язні чи мобілізовані?" – запитував у них авторка ролика, який був записаний 26 жовтня.

Один із "мобиків" розповів, що медкомісії у них не було, багато жителів Орла потрапили до військкомату без грошей і більше не змогли звідти вийти. Обіцяні підйомні їм також не дали. "Просто цирк виродків. Постійно чогось чекаєш. Увечері прийшла повістка – сьогодні вже їдемо. Ні попрощатися, ні зібратися, нічого", – сказав мобілізований.

Чоловік повідомив, що їх планують відвезти на територію муніципального підприємства "Спецавтобаза", де "мобікам" мають видати форму. Після цього їх відправлять далі.

Як розповіли місцеві жителі, масова мобілізація продовжується на багатьох підприємствах Орла. "В одному тільки Орелбуді видали 87 повісток. Сміттєпереробний завод Парахіна отримав повістки навіть на громадян Узбекистану. Будіндустрія, Атол, Велор – скрізь набіги військкомів", – розповіла росіянка.

Хочуть влаштувати "торг": Лавров висунув умову для мирних переговорів з Україною

понеділок, 6 травень 2024, 12:56

Формула миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, є "русофобською та ілюзорною". Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров журналісту боснійсько-сербського телеканалу "АТВ", передають Патріоти України. . Лавров стверджує, що М...

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...