Загроза удару з трьох напрямків: Військовий експерт розкрив сценарій нового наступу РФ

Російські окупанти заводять свої війська у район Сватового та Кремінної на Луганщині, заявив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан, передають Патріоти України.

При цьому збільшується кількість військ в російському місті Валуйки в Бєлгородській області. Як зазначив він в інтерв'ю Каналу 24 наступ РФ може бути з боку Валуйок.

Військовий експерт не виключив, що окупанти також можуть почати бойові дії в районі Чернігівської та Київської області з боку Гомеля. "Однак не більше. Дії окупантів будуть, якщо вони таки наважаться попри позицію білорусів. Ми бачимо рухи самих росіян", - вважає він.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Світан додав, що один реальний напрямок, де росіяни хоч якось ще можуть планувати - це Донбас. Окупанти ймовірно готують атаки, щоб зайти в певні українські частини в тил.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...