Закликав українських захисників до дезертирства: СБУ затримала власного ексспівробітника

Служба безпеки України затримала свого колишнього співробітника одного із структурних підрозділів спецслужби, який закликав українських захисників до дезертирства. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну він звільнився зі служби та виїхав до однієї з країн Євросоюзу. "Звідти він телефонував колишнім колегам і закликав їх дезертирувати з Києва, обіцяючи, що в такому разі, що з ними "все буде добре". А у випадку відмови – погрожував "злити" їхні персональні дані представникам російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисник намагався передати ворогу відомості про перебіг мобілізаційних заходів та місця дислокації окремих підрозділів Сил оборони. Для цього намагався випитати цю інформацію у співробітників СБУ.

Його затримали у березні 2023 року під час перетину кордону України. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. З’ясовуються всі деталі його протиправної діяльності.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...