Закривавлені пакунки із очима тварин: МЗС б'є на сполох через нові погрози українським дипломатам

Українські посольства по всьому світу продовжують отримувати погрози. Їм відправляють пакунки з моторошними знахідками, зокрема очима тварин. Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко, передають Патріоти України.

Він зауважив, що закривавлені пакунки отримали посольства та консульства нашої України у низці країн Європи. Сталося це після того, як конверт вибухнув у посольстві України у Мадриді.

Погрози продовжують поширювати

За словами Ніколенка, терактом у посольстві України в Іспанії все не обмежилося. Посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральні консульства у Неаполі та Кракові, а також Брно виявили закривавлені пакунки. Як зазначив він, у них лежали очі тварин. "Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", – наголосив він.

Це ще не все. За словами Ніколенка, вандалізму зазнав вхід до помешкання посла у Ватикані. Також надійшло повідомлення про замінування посольства в Казахстані. На щастя, воно не підтвердилося.

Відомо також, що посольство в США отримало лист, у якому була ксерокопія критичної статті про Україну. Ніколенко зазначив, що, як і більшість інших конвертів, він надійшов з однієї з країн Європи.

Як зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба, у відомства є всі підстави вважати, що наразі відбувається кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Він підкреслив, що вона добре спланована.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...