"Зараз ситуація не така, як у Другій світовій війні": Аналітик пояснив "нюанси" нинішнього лендлізу для України

Лендліз працює ще з перших днів війни. Просто це не класична форма лендлізу, за яку згодом доведеться платити, як у Другій світовій війні. Про це 24 каналу розповів політичний аналітик, історик (США) Армен Чібухчян, передають Патріоти України.

Лендліз почався з перших днів війни

Чібухчян зазначив, що лендліз почався з перших днів війни. Наші очікування про те, що лендліз – це каравани кораблів з усією можливою зброєю зрозумілі, але нині їм не місце. Лендліз – це фактично купівля озброєння в борг, зокрема, Велика Британія лише в 2006 році розрахувалась повністю за лендліз часів Другої світової війни.

США не хочуть, щоб Україна потрапила під величезні борги, бо якщо зараз запрацює класичний лендліз, це будуть астрономічні суми для України. Тому конгрес США виділяє фінансову допомогу. З цієї суми виділяють кошти на зброю, кошти на фінансову підтримку – це і є той самий лендліз, – зауважив політичний аналітик.

Необхідність озброєння

Він продовжив, що у США генерали, експерти, аналітики прораховують доцільність постачання того чи іншого озброєння до України. Зокрема, не факт, що українські пілоти ефективно використовуватимуть літаки F-16, на яких треба довго вчитись. Так само не факт, що американські важкі танки будуть ефективні в українському чорноземі.

"Українцям передають техніку, на якій швидко вчаться солдати й починають ефективно використовувати. А ось у випадку з літаками, танками ми не знаємо, наскільки швидко це вдасться зробити. Крім того, ми не знаємо, наскільки ті ж модернізовані Т-72 краще або гірше американських танків", – наголосив історик.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...