"Засоби дальнього ураження": Експерт припустив, яку нову зброю може отримати Україна

Екскомандир роти батальйону "Айдар", військовий експерт Євген Дикий назвав 18-те засідання Рамштайн унікальним з точки зору того, що практично не озвучувались його результати, передають Патріоти України.

"Цей Рамштайн цікавий не тим, що нам сказали, а тим, що не сказали. Це поки що унікальний Рамштайн, на якому конкретних позицій озвучили буквально декілька. Причому таких, яких що є, що нема… Але при тому Рамштайн був дуже серйозним", - зазначив Дикий в ефірі телемарафону.

На його думку, таку практику можуть зробити постійною, оскільки вона дуже добре себе виправдала, зокрема у випадку з передачею Україні ракет ATACMS.

"Ми ще продовжували говорити, що нам ATACMS не дають, ще вважали, що треба дотиснути Байдена. А виявилось, що рішення було прийнято місяць до того. І поки ми вважали, що ATACMS нам ще не дають, вони вже встигли навіть фізично приїхати і встати на бойове чергування. І ми повідомил про їх появу тільки після того, як вони знищили більше 20 гелікоптерів росіян прямо на аеродромах. От здається це збираються робити постійною практикою", - сказав експерт.

За його словами, те, що Рамштайни стають більш закритими і ухвалюються рішення, про які стає відомо лише після застосування якихось нових видів зброї, - є на багато кращою практикою, бо ворог не має можливості підготуватись.

"Оте обережне формулювання, що нам дають засоби саме дальнього ураження в тил ворога - на цьому ставимо дуже інтигуючі три крапки. Сам факт, що союзники наші визнали, що нам потрібні засоби дальнього ураження – це великою мірою прорив", - зазначив Дикий.

Він нагадав, що першими надали допомогу з дальніми ракетами Великобританія, після цього дуже довго інші зволікали, а далі доєдналась Франція.

"І враження, що нарешті, це вже стає загальноприйнятим. І що наші союзники визнали, що не можна далі нас тримати в ситуації абсолютної нерівності, коли у ворога є всі дальні види озброєння і вони можуть їх використовувати з глибини своєї території проти нас, а ми змушені відбивати тільки тут на фронті. Здається нам нарешті поїде те, що дуже сильно доповнить наш нинішній арсенал", - висловив думку військовий.

Дикий нагадав, що ЗСУ зараз вражає ворожі тили дронами власного виробництва та розробки.

"Але дрони - то дрони, а ракети – то ракети. Швидше за все до нас їдуть якісь дальнобійні ракети. Які саме – почекаємо першого застосування", - сказав він.

Також Дикий зазначив, що результатом Рамштайну стало те, що всі союзники відреагували на останні ракетні удари по Україні і зараз всі шукають засоби та ракети для захисту українського неба.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: