Затримано жителя Бучі, який допомагав окупантам шукати і вбивати учасників руху спротиву

Служба безпеки України затримала жителя Бучі Київської області, який допомагав росіянам під час окупації виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

"Цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів у Бучі і допомагав ворогу виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву. Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу РФ, після чого загарбники видали йому вогнепальну зброю, військову форму російського зразка та "інструкції" щодо подальших дій проти українських захисників", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з окупантами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців тероборони.

У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжити репресії проти українців.

В СБУ зазначили, що після звільнення міста колаборант залишився в регіоні і намагався приховати свої злочини, вступивши до лав добровольчого формування місцевої територіальної громади.

"Там він під виглядом оборонця сподівався уникнути правосуддя", - зазначили в спецслужбі. Встановлено, що в подальшому колаборант планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу ("колабораційна діяльність"). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...