Завершено всі внутрішні формальності: Румунія подарувала Україні систему Patriot

Румунія подарувала Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Це передбачала безпекова угода між Україною та Румунією. Відповідний закон представив президент Румунії Клаус Йоханніс, передають Патріоти України з посиланням на News.ro.

Сьогодні Йоганніс оприлюднив ініційований урядом законопроект про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Напередодні його підтримав парламент Румунії.

Україні буде передано Patriot у конфігурації, узгодженій з американським партнером. Окрім цього уряд Румунії тепер уповноважений вжити необхідних заходів для відновлення наземного потенціалу протиповітряної оборони. Тобто тепер Румунія закупить ще один Patriot для захисту свого неба, на заміну того, який буде передано Україні.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot - це передова система протиповітряної оборони, розроблена США для захисту від ракетних та авіаційних атак. Вона здатна вражати тактичні балістичні ракети, крилаті ракети та літаки. Patriot широко використовується як у США, так і в багатьох країнах світу.

Основні особливості системи:

  • Мультифункціональність: здатна одночасно відстежувати й знищувати кілька цілей.
  • Радар: високочутливий радар, що може виявляти загрози на великій відстані.
  • Перехоплення: здатна перехоплювати балістичні ракети на дальності до 160 км та висоті до 24 км.

Для України Patriot є важливим елементом захисту критичної інфраструктури та мирного населення від російських авіаційних та ракетних атак.

Ставки високі: ЗСУ будуть утримувати Селидове навіть під загрозою оточення, - Forbes

четвер, 5 вересень 2024, 23:55

Українські війська продовжують успішно утримувати ключові позиції на південь від Покровська в Донецькій області, попри значну чисельну перевагу російських сил. У цьому районі зосереджені чотири бригади Сил оборони, які тримають під контролем стратегічн...

Продався ворогу: Затримано банкіра з Харкова, який працював на воєнну розвідку РФ

четвер, 5 вересень 2024, 23:25

У Харкові викрито агента воєнної розвідки РФ, який працював в українському банку та готував обстріли обласного центру. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Чоловік працював на агента РФ, який є громадянином Росії та також був с...