Зелена корупція: Держгеокадастр за підробними документами продає ботанічну пам'ятку природи під ріллю

Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення "Заїченські схили" організована у відповідності до рішення Полтавської обласної Ради депутатів від 28 лютого 1995 р. з метою збереження її в природному стані для наукових та культурно-освітніх цілей.

Частину ботанічної пам'ятки місцевого значення "Заїченські схили" в Семенівському районі виставили на аукціон як землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Про це голова Полтавсько обласної ради Олександр Біленький написав на власній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Таку інформацію чиновник отримав, перебуваючи з робочою поїздкою на Семенівщині, де презентували проєкт-переможець обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад "Розвиток туристичної галузі району, як суттєвий фактор соціально-економічного розвитку громад".

"Село Заїченці Семенівського району, ботанічна пам'ятка місцевого значення "Заїченські схили". Унікальна екосистема! Але, на публічній кадастровій карті Держгеокадастру, в розділі аукціони, ділянки цієї місцевості вже сформовані і виставлені на аукціон! Так що змінилося?" - йдеться в пості голови облради.

Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення "Заїченські схили" організована у відповідності до рішення Полтавської обласної Ради депутатів від 28 лютого 1995 року з метою збереження її в природному стані для наукових, культурно-освітніх і естетичних цілей. Ділянка площею 3 га знаходиться в околицях села Заїченці Семенівського району Полтавської області на лівому березі річки Хорол.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...