Зеленський анонсував новий обмін полоненими з бойовиками та Росією

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконує, що Україна готує дуже великий список осіб для обміну полоненими. За його словами, найближчим часом оголосять дату його проведення. Таку заяву Зеленський зробив під час брифінгу з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, передають Патріоти України.

Зеленський, зокрема, зазначив, що зараз триває обговорення обміну полоненими у двох напрямках:

  • дискусії у форматі Тристоронньої контактної групи в Мінську;
  • обмін українських полонених, які перебувають на окупованих територіях.

"Там готують список, список – дуже великий. Ми вже передали його, список будуть обговорювати в Мінську. Я думаю, що найближчим часом буде дата обміну першої частини наших полонених", – зауважив український президент.

Він додав, що почалася робота з Кремлем щодо обміну полоненими, якы перебувають у Криму та на території Росії.

"Я впевнений, що найближчим часом будуть дати, і суспільство побачить списки. Більшість зі списку, які утримується в Росії, – дійсно, кримські татари", – підкреслив Зеленський.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....