Зеленський повідомив про "вкрай тяжку" ситуацію в Бахмуті та Вугледарі

Ситуація у Донецькій та Луганській областях, де Росія розпочала свій наступ, залишається дуже важкою. Українські військові виборюють "кожен метр землі". Про це розповів глава держави Володимир Зеленський у відеозверненні у вівторок, 14 лютого, передають Патріоти України.

"І, звичайно, сьогодні, як і щодня, я на звʼязку з нашими військовими, з командувачами. Мав кілька нарад. Ситуація на передовій, особливо на Донеччині та Луганщині, залишається вкрай тяжкою. Це буквально бої за кожен метр української землі. Маємо розуміти значення цих боїв. Кожен метр, виграний там, – це захист усієї нашої держави. Кожен день, який наші герої вистояли в Бахмуті, у Вугледарі, у Мар’їнці та інших містах і громадах Донбасу, – це скорочення російської агресії на тижні. Саме там зараз відбувається безпрецедентне знищення російського потенціалу. Усе, що ворог втратить на нашому Донбасі, він уже не зможе відновити. І це саме той потенціал російської агресії, від якого в керівництві держави-терориста очікували знищення всієї нашої України", - сказав Зеленський.

Лідер України подякував "кожному й кожній, хто зараз у бою за Україну! Робимо все для того, щоб дати нашим воїнам більше зброї, більш далекобійну зброю й більшу потужність для наступу, що готуємо".

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...