"Жалюгідна позиція": Кулеба розповів, навіщо Путін вигадав гру з "брудною бомбою"

Росія посилено розганяє вигаданий у Кремлі фейк про нібито намір України використати так звану "брудну бомбу". Це продовження ядерного шантажу, яким Москва займається практично весь час, доки триває розв'язана нею повномасштабна війна проти України, передають Патріоти України.

Як і попередні заяви на "ядерну тему", вигадка з "брудною бомбою" є нічим іншим, як благанням Кремля про переговори. У цьому переконаний міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, своїми міркуваннями він поділився в інтерв'ю ТСН.

"Те, що вони зараз роблять із цією історією, надзвонюючи на Захід - це насправді приховане, але відчайдушне благання з ними поговорити. Оскільки з ними ніхто не хоче ні про що розмовляти, тому що їхня звіряча агресивна політика всім зрозуміла, вони шукають приводи змусити з собою поговорити, розпочати хоч якийсь діалог", – сказав Кулеба.

Він нагадав, що відразу після старту розкручування істерії з "брудною бомбою" прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков вийшов із заявою про готовність Кремля до переговорів із Папою Римським та США з приводу України. Адже будь-які контакти з агресором партнери України звели до мінімуму. При цьому навіть зовні нейтральні держави дозволяють собі принижувати президента РФ, наприклад, змушуючи його чекати під час офіційних заходів. Тож підтримувати імідж держави, з якою світ особливо рахується, Кремлю стає дедалі важче.

Кулеба зазначив, що тут йдеться навіть не про переговори, а про будь-який діалог із Росією. Він потрібен Кремлю, щоб спростувати власну ізоляцію, щоб імітувати: дивіться, нас поважають, з нами ведуть розмови.

"Жалюгідна позиція, але прикро, що весь світ вони ставлять на межу ядерного божевілля заради того, щоб зімітувати якісь жалюгідні речі", – зазначив глава МЗС.

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...