Жданов розповів, чи може РФ зараз висадити десант на Миколаїв

У Росії вже немає можливості скинути з неба десант на Миколаїв. Про це повідомив військовий експерт Олег Жденов на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Жданов наголосив, що скиндання з неба десанту на Миколаїв сьогодні неможливо технічно, тому що в усіх частинах повітрянодесантних військ Російської Федерації відбулася зміна особового складу внаслідок втрат.

"Причому зміна складу сталася кардинальна. І вже ті, хто сьогодні воює у складі повітрянодесантних військ, більша частина з них, швидше за все, навіть не стрибала, не має кількості стрибків і навіть не проходила дострибкову підготовку", - пояснив Жданов.

При цьому він зазначив, що росіяни могли скинути десант парашутним способом на Гостомель, але вони цієї можливості не використали. "У Гостомелі той перший десант висаджували саме у посадковий спосіб з вертольотів. Гелікоптер сідав, висаджував десант, потім наступний і так вони по черзі його висаджували", - сказав експерт. "У Василькові, але треба уточнити ці дані, кажуть, що було викидання десанту парашутним способом, але вони помилилися і кинули його на ліс", - розповів Жданов.

На думку військового експерта, саме невпевненість в успіху та/або низький рівень підготовки не дали можливості висадки десанту. "До речі, вони (російські військові – ред.) проводили навчання разом із білоруською армією "Союзна рішучість". Російські війська висаджували десант біля Сувалкського коридору, там, де найвужчий прохід між Калінінградом та Білоруссю, і внаслідок викидання у них навіть два десантники розбилися. І дві БМДшки вщент розбилися, бо коли вони скидали техніку, парашутні системи не розкрилися. Можливо, цьому послужила низька якість парашутних систем для техніки та низький рівень підготовки десанту, щоб не деморалізувати людей, що під час викидання хтось знову розіб'ється, вони і не використовують (десант – ред.)", - зазначив він.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...