Жданов розповів, для якого міста Росія приберегла високоточні ракети

Росія почала використовувати для ударів по Україні "доісторичні" ракети радянського зразка, більш високоточні з них залишивши для обстрілів Києва. Про це військовий експерт Олег Жданов розповів ТСН, передають Патріоти України.

За його словами, недавню атаку на Київ війська РФ здійснили з акваторії Каспійського моря ракетами Х-55 або Х-101 зі стратегічних бомбардувальників ТУ-95.

"Бачите, для Києва ще приберегли високоточні ракети. Хоча всі ці ракети, це всі старі радянські ракети. Не сучасні. Там модернізована тільки Х-555. Наскільки я розумію, вона вже не зустрічається у зведеннях розвідки про обстріли нашої території. Тобто Росія дійсно використовує ракети радянського зразка. По Києву – більш точні, а по інших територіях – вже, що доведеться", – зазначив Жданов.

Як зазначив експерт, стратегічні бомбардувальники базуються в місті Енгельс біля Саратова. Вони виходять в акваторію Каспійського моря і звідти вже завдають ударів. Дальність дії ракет – 2-2,5 тисяч кілометрів.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...