Жодного "людського фактору": У Болгарії вибухнув склад із боєприпасами компанії, яка допомагає Україні

У Болгарії за містом Карнобат стався вибух на складі з боєприпасами компанії "ЄМКО". НП сталася у неділю, 31 липня, близько 4 години ранку. В результаті спалахнула пожежа, яка була оперативно ліквідована. Потім цю територію обстежили за допомогою безпілотника та закрили на 72 години, інформують Патріоти України із посиланням на видання BNR.

За словами власника складу Еміліана Гебрева, там зберігалися застарілі боєприпаси, замовлені компаніями, але не сплачені. Він підкреслив, що ні про яку людську помилку не йдеться.

"О четвертій ранку пролунав вибух, а потім спалахнув склад. Що було всередині, ніхто сказати не може. Протягом 24 годин заходити всередину заборонено. Це, в принципі, боєприпаси, які вже не потрібні на заводі. Якась фірма колись замовляла, потім через несплату не отримала товар, а нам не залишилося іншого вибору, як зберігати його там", – розповів Гебрев.

Місцева влада додала, що внаслідок вибуху жертв не було, загрози населенню немає. Зазначимо, компанія "ЄМКО" з 2014 року постачає боєприпаси Україні.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...