Жителів Київщини тимчасово можуть переселяти до інших областей: Голова ОВА пояснив нюанси

Жителів Київщини взимку можуть тимчасово переселити до інших регіонів у разі критичної ситуації в енергетиці. Їх можуть перевезти до тих регіонів, де ситуація більш стабільна Про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив в інтерв’ю польському виданню Onet, передають Патріоти України.

Керівник області наголосив, що нині Україна переживає безпрецедентну енергетичну кризу. За його словами, наразі вживаються заходи всі, щоб забезпечити жителів Київської області опаленням.

"Є й інший сценарій: якщо ми розуміємо, що інфраструктура настільки пошкоджена, що її неможливо швидко вирішити, створюється план тимчасового транспортування людей у регіони, де ситуація стабільніша. Ми готуємося до всіх варіантів", - висловився він.

Олексій Кулеба уточнив, що на Київщині планують відкрити під час холодів 754 пункти обігріву. Там можна буде зігрітися, взяти теплий одяг, зарядити телефон і перекусити.

"Ми вже створили інтерактивну карту, де люди можуть швидко побачити, де найближчий теплопункт. Там усі охочі зможуть запастися теплим одягом та продуктами харчування, зарядити мобільні телефони та перечекати кризові моменти", - розповів Кулеба.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...