"Живими нас залишилося троє": "Мобік" з окупованої Донеччини розповів про втрати в бою із ЗСУ та здачу в полон (відео)

Незаконно мобілізований на війну проти України мешканець окупованого міста Сніжне Донецької області потрапив у полон ЗСУ після того, як Сили оборони підбили російську БМП. Микола Порохня розповів, що в бойовій машині піхоти їхали 10 окупантів, живими залишилися лише троє, передають Патріоти України.

Допит військовополоненого опублікував YouTube-каналEspreso.TV. Порохня повідомив, що у військкомат його викликали по телефону 19 лютого 2022 року. Вранці 20-го числа, коли він з'явився туди, "мобиків" завантажили в автобуси й відвезли до Горлівки (в/ч 8803, 3-я бригада "ДНР").

Чоловік потрапив у полон у районі Мар'їнки 2 серпня 2022 року, коли командування відправило їх у бій."БМП була наша підбита", – сказав учасник злочинної путінської "спецоперації".

Троє окупантів, які вижили після удару по військовій техніці, сховалися під БПМ і чекали, доки завершиться бій. Тоді прийшли воїни ЗСУ і солдати країни-агресорки здалися їм у полон. "А що з іншими – я не знаю", – зазначив Порохня.

Військовослужбовець підконтрольної Росії "ДНР" додав, що служив у званні рядового та займався "внутрішньою охороною". У нього є цивільна дружина, син з інвалідністю та 13-річна донька.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...