"Зйомка закінчилась": Українські прикордонники дроном-камікадзе знищили комплекс спостереження окупантів "Муром-М" (відео)

Прикордонники з бригади наступу "Сталевий кордон" завдали втрат окупантам на Харківському напрямку. За допомогою дрона-камікадзе вони атакували ворожий комплекс спостереження "Муром-М", передають Патріоти України.

У результаті комплекс, який загарбники використовували для далекого візуального спостереження за переміщеннями українських воїнів, було знищено. Відео ураження показали у Держприкордонслужбі України.

"Зйомка закінчилась: "Муром-м" відправляється на смітник. Влучанням дрона-камікадзе бійці "Сталевого кордону" знищили ворожий спостережний комплекс на Харківському напрямку", – зазначили у ДПСУ. На опублікованих прикордонниками кадрах видно, як дрон-камікадзе виявляє й атакує ворожий комплекс.

Нові комплекси спостереження "Муром-И" загарбники почали особливо активно використовувати з березня поточного року. Ці пристрої для дального візуального спостереження здатні автономно фіксувати живу силу та техніку супротивника. Комплекс оснащений оптичною камерою з хорошим зумом, яка розрізняє людину на відстані до 10 км, а також тепловізором, що виявляє автомобіль у 8 км та людей у 4 км.

Для максимального огляду комплекси встановлюють на вежах, елеваторах, високих будівлях або штатних щоглах.Автоматичні вежі "Муром" встановлені також на території Росії. Стаціонарні версії "бачать" на 15 км і стежать за будь-якими переміщеннями українських сил поряд із кордоном. Вони допомагають росіянам коригувати артилерійські обстріли та супроводжують російські диверсійно-розвідувальні групи.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...