Зізнався в державній зраді: Суд несподівано відпустив екс-перекладача-шпигуна Гройсмана

Голосіївський райсуд Києва затвердив угоду про визнання винуватості між колишнім перекладачем експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіславом Єжовим і прокурором Олександром Банником, передають Патріоти України.

Як зазначає Судовий репортер, угоду Єжов і прокурор уклали напередодні судового засідання. Згідно з ним Єжов беззастережно визнав свою провину за ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 Кримінального кодексу України (злочин, скоєний групою осіб, державна зрада), щиро розкаявся, критично оцінює свою злочинну поведінку.

Обвинувачений зобов'язався не змінювати свої свідчення, які їм надані в ході судового розгляду, давати в подальшому правдиві свідчення, співпрацювати зі стороною обвинувачення в розкритті злочину, вчиненого представниками Головного управління Генштабу Збройних Сил Російської Федерації.

Сторони погодили покарання у вигляді 3 років 28 днів позбавлення волі без конфіскації майна. Термін перебування Єжова в СІЗО з 20.12.2017 року по 3.07.2019 року включно суд порахував за законом Савченко з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, що становить 3 роки 28 днів. Таким чином, обвинувачений вже повністю відбув покарання.

За вироком суду скасовується арешт майна Єжова, йому повертають паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон. З обвинуваченого стягується близько 20 тис. грн витрат на експертизи.

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...