Зловісний час для Кремля, але: Путін не схильний до дискусій з Києвом. Він уже почав планувати помсту за вторгнення ЗСУ в Курську область, - The Times

У Росії серпень історично є місяцем катастроф і потрясінь. Про це пише The Times, нагадуючи про російський атомний підводний човен "Курськ", що затонув рівно 24 роки тому - у перший рік перебування диктатора при владі, передають Патріоти України.

Зазначається, що операція України в РФ зробила Путіна першим російським лідером з часів Другої світової війни, який поступився територією іноземній армії.

"Час початку українського наступу також є зловісним для Путіна. У Росії серпень історично є місяцем катастроф і потрясінь, починаючи з невдалого в 1991 році перевороту проти Михайла Горбачова, здійсненого прихильниками жорсткої лінії КДБ. Відтоді, крім катастрофи підводного човна "Курськ", серпень став місяцем великих терористичних атак, стихійних лих і руйнівної фінансової кризи. Оскільки до кінця залишилося понад два тижні, Путін, мабуть, задається питанням, чи не стане він черговою жертвою серпневого прокляття", - йдеться в статті.

Однак, стверджується, що, на думку окремих аналітиків, росіяни можуть вирішити, що "Путін мав рацію, коли стверджував, що війна необхідна для запобігання превентивному нападу Києва і його союзників по НАТО".

Як сказав голова аналітичного центру Карнегі-Росія-Євразія Олександр Габуєв, хоча українське вторгнення є приниженням для Путіна, малоймовірно, що воно матиме будь-які довгострокові наслідки для перебування його при владі, якщо тільки ситуація не погіршиться.

Разом з тим, у публікації вказується, що, якщо Україна зможе захопити Курську область, вона, швидше за все, спробує обміняти частину захоплених земель на території, що перебувають під контролем Росії. Однак, Путін, схоже, не схильний до дискусій з Києвом. До того ж, як зазначається, хоча результат українського наступу поки що неясний, але майже напевно диктатор уже почав планувати свою помсту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...