Змінив риторику і пророчить членство в ЄС: Шольц розповів, якою бачить Україну майбутнього

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що після перемоги Україна стане потужним постачальником "зеленої" енергетики, експортером високоякісних промислових та СГ-продуктів, гігантом у цифровій галузі з одними з найрозвиненіших ІТ-спеціалістів у світі, членом Євросоюзу та загалом державою з правосуддям та інфраструктурою, на які будуть рівнятися інші, передають Патріоти України.

"Сьогодні ми не знаємо, коли закінчиться ця війна, але вона закінчиться", - зауважив Шольц, додаючи, що Захід буде допомагати Україні і після перемоги.

Німецький канцлер переконаний, що над відбудовою нашої держави працюватимуть "найсвітліші та найяскравіші з умів", це відбуватиметься за допомогою "колективних знань" світу. Тож союзникам, на його думку, слід вже зараз почати роботу над довгостроковими програми для України, аби розуміти, звідки нам йтимуть допомога та гроші на відбудову протягом наступних років та десятиліть.

"Це не донорська конференція. Більш фундаментально. Це про розробку структур та механізмів, які сприяють фінансуванню того, що [британський економіст] Джон Мейнард Кейнс у 1944 році назвав "перманентною реконструкцією", – пояснив він.

Шольц нагадав, що Україна - майбутній член ЄС, тому наша інтеграція - "одне з найпослідовніших геополітичних рішень нашого часу": "Не тільки Україна, а і Європа загалом стане від цього лише сильнішою....

У її боротьбі за свободу, незалежність і суверенітет Україна не самотня – і не буде самотня. <...> Ми підтримуватимемо її політично, фінансово, по гуманітарній темі та військовою допомогою стільки, скільки буде потрібно. <...> > Цінності, які у нас спільні, переможуть".

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...