"Знали про слабке місце окупантів": У розвідці розповіли, як планували контрнаступ ЗСУ у Харківській області

У розвідці розповіли, як вдалося спланувати успішний контрнаступ Збройних сил України. Як заявив в інтерв'ю Kyiv Post представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, у серпні російське командування розпочало передислокацію військ та ресурсів на південний напрямок, що дозволило здійснити успішну українську контрнаступну операцію як на Херсонському, так і на Харківському напрямках, передають Патріоти України.

ГУР здійснило всі необхідні заходи щодо викриття планів і намірів окупантів, припинення просування військ РФ по всій лінії фронту.

Скібіцький зазначив, що необхідно було зупинити наступальні темпи Росії насамперед на Донецькому напрямку. Головна мета російської армії, яка залишається на сьогоднішній день, — це повна окупація Донецької області, тому було вжито всіх необхідних заходів щодо недопущення просування російських військ на Донбасі.

Він сказав, що українська сторона розуміла, що рано чи пізно потрібно буде проводити контрнаступальні дії і на Харківському напрямку насамперед через загрозу Харкову.

«Ще навесні було зрозуміло, що слабке місце Росії — це Балаклія. У червні стало очевидним, що наступ на балаклійському напрямку можливий. Дії, які ми планували в Херсонській і Запорізькій областях, допомогли розвинути загальні успіхи Збройних сил України», — додав Скибицький.

У липні деякі позиції російської армії, особливо щодо резервів, були зовсім зрозумілі. У серпні все прояснилося, коли росіяни почали активно перекидати свої війська та, по суті, стратегічні резерви батальйонної стратегічної групи Східного округу — з Харківського та Донецького напрямків.

ЗСУ продовжують звільняти від російських окупантів населені пункти на сході та півдні України. У Міноборони уточнили, що з 6 вересня захисники України звільнили 388 населених пунктів та близько 8,5 тисяч кв. км території у Харківській області. На тлі успіхів ЗСУ в регіоні війська РФ завдають ракетних ударів по житлових районах Харкова та об'єктах критичної інфраструктури.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....