"Знищили об'єкт у формі кулі, який літав за вітром": Губернатор Ростовської області дивно пояснив причини "бавовни"

У Росії видали дивне пояснення "бавовни", яка налякала жителів Ростовської області напередодні, 3 січня. Виявляється, російське ППО гатило по "малорозмірному об'єкту у формі кулі, яка вільно летіла за вітром". Про це заявив губернатор Ростовської області Василь Голубєв, передають Патріоти України.

Він оголосив про успішну ліквідацію кульки - і закликав містян зберігати спокій, проте викликав подив у жителів РФ. Голубєв зранку 4 січня вирішив "заспокоїти" жителів Ростовської області, наляканих вибухами, які пролунали у регіоні напередодні. Він заявив, що вибухи були наслідком роботи ППО, яка з усією "потужністю" обрушилася на небезпечний "об'єкт у формі кулі", що вільно ширяв у небі.

"Уточнена інформація про те, що трапилося напередодні. Учора близько 22 години працювала система ППО за 7 км від населеного пункту Султан Сали в М'ясниківському районі. На висоті 2,5 км було виявлено малорозмірний об'єкт у формі кулі, яка вільно летіла за вітром. Було ухвалеге рішення про його ліквідацію", – написав Голубєв.

Ростовський губернатор констатував, що російська ППО продемонструвала високу ефективність у боротьбі з повітряними кульками, тож жителі області можуть спати спокійно. "Наполегливо прошу всіх зберігати спокій. Для забезпечення безпеки задіяно всі сили та засоби. Небо прикрите засобами протиповітряної оборони", – запевнив Голубєв.

Однак росіян подібні "пояснення" здивували. У те, що регіон був "атакований" повітряною кулькою, і саме через це спрацювала ППО, не повірили навіть вони. "Самим не смішно?", "Так було два удари, а пишеш про один", "Інопланетяни", "Сутність у вигляді гноміка", – пишуть коментатори.

Припущення про те, що ППО спрацювала не по реальній загрозі, а по повітряній кульці, обурило росіян.

"Малорозмірний об'єкт у формі кулі.." Так може це і була повітряна кулька?", "Діти в м'яч грали, він полетів через паркан і ППО його збило. Ця версія правдоподібніша?", – пишуть коментатори.

Втім, для частини мешканців Ростовської області та такого "пояснення" виявилося достатньо. Вони дякують губернатору за "божу росу" і шукають позитив. "Та повітряна кулька була, до ворожки не ходи, і це добре, що навіть кульку відстежили, значить напоготові", – пише один із коментаторів.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...