ЗСУ можуть дійти до Криму за 2-3 місяці: Генерал Маломуж озвучив оптимістичний прогноз

За найоптимістичнішого сценарію розвитку подій українські Сили оборони можуть звільнити окуповані території аж до півострова Крим протягом найближчих 2-3 місяців. Звільнення міста Херсон та інших населених пунктів може спричинити масштабну паніку у таборі ворога, передають Патріоти України.

Таку думку виданню Оbozrevatel висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005 році – 2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. "Оптимістичний сценарій забезпечить успіх за 2-3 місяці з просуванням до Криму", – заявив він.

Як пояснив генерал, українська армія зможе не лише звільнити місто Херсон, оточивши та нейтралізувавши угруповання ворога, а й розпочати контрнаступ стратегічного рівня на лівобережній Україні, у Херсонській та Запорізькій областях.

За словами Маломужа, це може стати можливим за умови консолідації всіх сил та засобів та деблокування основних напрямків наступу російського агресора, щоб той не мав можливості розпочати нові наступальні операції.

Нейтралізувати можливості ворога допоможе новітнє озброєння, надане Україні країнами-союзниками, зокрема, далекобійні ракетні установки. Це дозволить "забезпечити повний контроль усіх постачань противника, всіх комунікацій, постів, штабів та їх знищення".

"Це те, що дозволить звільнити не тільки Херсон, не тільки інші населені пункти, а й посіяти масштабну паніку у таборі ворога та змусити його відступати", – заявив Маломуж.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...