ЗСУ отримають серйозні переваги, якщо виб'ють війська РФ з правобережжя Херсонщини, - Жданов

Якщо силам оборони України вдасться відбити в окупантів Росії правий берег Херсонської області, з'явиться можливість контролювати запорізький напрямок, встановити вогневий контроль над логістикою з Криму, Мелітополем, підступах до Енергодару, Каховкою і Північно-Кримським каналом. Про це заявив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що за умови реалізації сценарію звільнення правобережжя Херсонщини у ЗСУ з'явиться можливість серйозно зміцнити своє становище на фронті.

Зокрема, у армії України з'явиться перспектива взяти під контроль запорізький напрямок. Вихід на правий берег Дніпра посприяє вогневому контролю над усією логістикою Запоріжжя і забезпеченням російських окупантів з Криму.

"Якщо противник втратить правий берег Херсонщини, у нас з'являється перспектива взяти під контроль запорізький напрямок. Вийшовши на правий берег Дніпра, ми повністю візьмемо під вогневий контроль усю логістику Запоріжжя, а також логістику з Криму – адже так ми будемо діставати до перешийка", - пояснив Жданов.

За його словами, ЗСУ, в такому випадку, також встановлять вогневий контроль над Мелітополем, а згодом над підступами до Енергодару. Далі - над Каховкою і Північно-Кримським каналом.

"Вогневими засобами ми будемо повністю контролювати Мелітополь, а це єдина залізнична гілка, яка там закільцьована на Маріуполь і Дебальцеве. Плюс ми візьмемо під вогневий контроль усі досягнення противника, зокрема, підступи до Енергодару, Каховку, а там Північно-Кримський канал", - підкреслив Олег Жданов.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...