ЗСУ посилюються: Українські військові отримали на озброєння зенітки югославського виробництва (фото)

Бійці ЗСУ вперше показали на фото зенітні установки М55 калібром 20х110 мм. Про це повідомляють аналітики Ukraine Weapons Tracker, передають Патріоти України.

У відкритому доступі з'явилися фотографії бійців ЗСУ з установками М75. Однак у Defense Express зазначають, що, ймовірно, автори помилилися з назвою. Модель М75 — це двоствольна рушниця югославської Zastava. Тому ймовірніше, що на фото М55 від тієї ж Zastava.

Зенітні установки досить старі. Їхнє виробництво почалося ще в 1951 році. Наразі невідомо, чи Україна закупила ці установки або їх передала одна із західних країн. Разом з тим на фото одноствольна версія Zastava 20/1mm M55 — це рідкісна версія, оскільки поширена триствольна версія ЗУ.

Основні характеристики М-55:

  • темп стрільби — до 700 пострілів за хвилину
  • ефективна дальність стрільби — до 5,5 км
  • висота поразки — до 4 км
  • ємність магазину — 60 пострілів

Радянські ЗУ-23-2 має скорострільність у 2000 пострілів за хвилину, але меншу дальність стрільби (до 2,5 км) та висоту ураження цілей — до 2 км.

Водночас варто зазначити, що попри вік установок її все ще експлуатують. Зокрема у Вірменії під час битви за Нагірний Карабах. Тому М-55 може бути як зброя для боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

Хочуть влаштувати "торг": Лавров висунув умову для мирних переговорів з Україною

понеділок, 6 травень 2024, 12:56

Формула миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, є "русофобською та ілюзорною". Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров журналісту боснійсько-сербського телеканалу "АТВ", передають Патріоти України. . Лавров стверджує, що М...

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...