ЗСУ повністю знищили пункт управління 1-ї танкової армії РФ: 13 офіцерів вбито, 20 поранено, - журналіст

Захисники України під час бойових дій повністю знищили пункт управління 1-ї танкової армії країни-агресора Росії. Втрати становлять 13 убитих і близько 20 поранених офіцерів. Така масова "демілітаризація" топокупантів відбулася 1 жовтня. Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк у Telegram, передають Патріоти України.

За його словами, на початку місяця воїни ЗСУ завдали артилерійський удар по особовому складу зазначеної танкової армії ворога. Так, серед убитих виявився начальник артилерії полковник Олександр Зигунов.

Також у лавах "двохсотих" значаться заступник командира 288-ї артилерійської бригади з озброєння 1-ї танкової армії – майор Сергій Липецький та підполковник Артем Кармелихін.Крім того, поранено начальника розвідки та командира танкової роти 47-ї танкової дивізії, імена яких журналіст не вказав.

Зазначимо, що 1-а гвардійська танкова червонопрапорна армія (1 гв. ТА) є оперативним об'єднанням у складі сухопутних військ ЗС РФ. Умовне найменування – військова частина №73621. Пункт постійної дисклокації її управління перебуває у Баківці – мікрорайоні міста Одинцове Московської області. Тоді як війська армії базуються у Московській, Іванівській, Смоленській, Ярославській і Нижегородській областях РФ.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...