ЗСУ вдається й надалі рухати лінію фронту на Херсонщині: Росія засіла в обороні та створює все більше фейків

Збройні сили України активно та успішно просувають лінію фронту на Херсонщині. Армія країни-агресора Росії наразі засіла в обороні. Окупанти традиційно створюють лише фейки про свої просування, передають Патріоти України.

На цьому наголосила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини". За її словами, російські військові злочинці намагаються сконцентрувати всі свої сили на лівому березі, а те, що вони нібито витіснили ЗСУ з деяких населених пунктів, відверта брехня

"Вони продовжують самі евакуюватися з правого на лівий берег. Це не так стрімко відбувається через те, що вони використовують лише альтернативні переправи, не можуть користуватися повноцінними мостами. Це ускладнено", – почала Гуменюк.

За її словами, з правого берега армія РФ переміщує на лівий лише елітні війська та офіцерський склад, залишаючи там мобілізованих, за принципом "тих, кого не шкода", для стримування Сил оборони України.

"Ми продовжуємо активні дії. Продовжуємо рухати лінію фронту. Але вони все ж таки дуже міцно засіли за оборонним кордоном", – зізналася Гуменюк.

Щодо звільнення деяких населених пунктів вона заявила, що це все фейки. Зокрема, про звільнення Безіменного. "Це саме та маніпуляція. Такі дії ми ніколи не приховуємо, але такого не було. Вони переформатовують свої підрозділи, щоб дислокувати їх на тих пунктах оборони, де йде наступ ЗСУ. Вони поступово залишають населені пункти. І це говорить про гнучкість лінії фронту", – додала Гуменюк.

Вона зауважила, що потрібно бути дуже критичними до повідомлень, які звучать в умовах гібридної війни. "Бо колабораційна влада зорієнтована якраз дуже потужно на інформаційний фронт для того, щоб сіяти паніку серед населення. Зокрема, і той техногенний шантаж, який вони використовують щодо потенціалу використання Каховської ГЕС. Так, вони проводять деякі маніпуляції з водою, яку вони намагаються спускати з резервуарів. Вони продовжують шантажувати тим, що ЗСУ мають намір завдати удару по ГЕС, але саме вони замінували об'єкт критичної інфраструктури та обмежили доступ", – резюмувала Гуменюк.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...