ЗСУ використовують "стратегію корозії": Австралійський генерал дав прогноз щодо війни в Україні

Війна в Україні ще далека від свого завершення, хоча ЗСУ вже провели кілька успішних контрнаступальних операцій та здивували багатьох західних військових експертів високим рівнем підготовки, передають Патріоти України.

Про це заявив австралійський генерал у відставці Мік Райан у своїй колонці для The Economist. Він охарактеризував тактику ЗСУ як "стратегію корозії", яка складається з комплексу дій не лише на полі бою, а й за його межами.

"Для тих, хто уважно спостерігав за українцями, час міг стати несподіванкою, але не метод. З самого початку цієї війни українці постійно дивували росіян своєю компетентністю і тактичною винахідливістю, атакуючи їхні слабкі місця та змушуючи їх постійно знижувати свої стратегічні амбіції. Українську військову стратегію найкраще можна охарактеризувати як стратегію корозії", - зазначив Райан.

На його думку, головною перевагою української армії є стратегічна майстерність командирів на всіх рівнях управління, тактика несподіваних наступальних операцій та інформаційні атаки проти ворога.

"Українці за допомогою непрямих атак, інформаційних операцій, знищення російської логістики і командирів, а також жорстких ближніх боїв підірвали фізичну, моральну та інтелектуальну боєздатність російських солдатів. На початковому етапі війни українці зробили це проти північної російської експедиції, змусивши росіян відступати. Нині вони бажають теж у своїх північно- східних і південних наступах", - пише генерал у відставці.

За його словами, північно-східна і південна операції ЗСУ взаємопов'язані, підтримують і підсилюють одна одну. Райан назвав їх майстерно спланованим ходом українського військового керівництва.

"Оперативне проектування є важливим аспектом у плануванні та проведенні широкомасштабних військових дій (...) несподіванка і обман мають вирішальне значення", – пояснив експерт.

Він відзначив майстерність українських командирів і звернув особливу увагу на їхню здатність збалансувати стратегічний ризик і можливості, а також чітко управляти своїми підлеглими шляхом планування і виконання військових завдань на рівні кампанії.

"Ми можемо побачити й інші українські удари до настання зими. Здатність України організовувати різноманітні, добре організовані та одночасні військові кампанії на своїй території, а також організовувати кампанії для сердець і умів через онлайн-платформи і за їхніми межами є передвісником інших потенційних можливостей конфлікту цього століття. Але ця війна далека від завершення", – резюмував Райан.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...