ЗСУ за допомогою німецької системи ППО IRIS-T уже "прорідили" повітряні цілі РФ: Як вона працює

Перший переданий Німеччиною ЗРК IRIS-T вже несе бойове чергування в Україні. Під час останніх ракетних обстрілів, які вели російські війська по території нашої держави, ця система показала надзвичайно хороші результати, передають Патріоти України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збрйоних сил України Юрій Ігнат. За допомогою IRIS-T українські воїни суттєво "прорідили" повітряні цілі РФ, детальніше про них обіцяють розповісти згодом. За словами Ігната, вже з перших використань ЗРК IRIS-T ця система показала свою високу ефективність.

"Система щойно надійшла. Буквально кілька тижнів як стала до строю і виконує завдання, результати на полі бою непогані. Система сучасна, нова. Але ми розуміємо, що боєприпасів до неї небагато. ЗСУ трохи прорідили ряди повітряних цілей саме цією системою", – сказав речник ПС ЗСУ.

Ігнат також зазначив, що в умовах масованих повітряних атак Україні потрібні інші системи, так само і ракети до них."22 жовтня 37 крилатих ракет пішли на Україну, 10 дронів-камікадзе збито. Воно має здатність закінчуватися, тому уряд й просить Німеччину наростити і виробництво, і постачання Україні саме цих ракет. Які саме цілі було збито цією системою – поки що керівництво мовчить. Але збили різні цілі. Повідомимо пізніше. Партнери про це знають, як працює, цілі збиваються. Проблема в тому, що це всього одна система, яка може перекрити повітряний простір в радіусі 40 км. Це мало для нас, нам потрібно більше", – сказав військовий.

За його словами, система IRIS-T загалом є новою, а з такою модернізацією, як прийшла до України, існує фактично в одному екземплярі. "Має потужний радар, потужні ракети, працює в автоматичному режимі, зменшується людський фактор, ризик робити помилки. І це просто потужний комплекс, який краще бачить і влучніше стріляє. От і все. Якщо порівнювати, наприклад з С-300, – збиває більше, думаю, мінімум удвічі. Зараз немає такої інформації. Пізніше оприлюднимо", – сказав Ігнат.

Нагадаємо, IRIS-T – найсучасніша зенітна система Німеччини. Ракети ППО здатні вражати цілі на висоті до 20 км і відстані до 40 км. Першу таку систему Німеччина передала Україні, за повідомленнями німецьких ЗМІ, 11 жовтня – наступного дня після масованих ракетних ударів РФ по енергетичній інфраструктурі в багатьох регіонах України.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...