ЗСУ звільнили 40% окупованих територій, у 17 країнах пройшли навчання понад 20 тис. воїнів: Залужний підбив підсумки року

Українські Сили оборони до кінця 2022 року звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій. Про це головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний написав у facebook, передають Патріоти України.

"Збройні Сили України та інші складові Сил оборони звільнили у 2022 році 40% окупованих після 24 лютого територій і 28% усіх окупованих Росією територій", - повідомив Залужний.

Він додав, що на сьогодні Україна продовжує стримувати ворога на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 кілометрів, активна лінія фронту з агресором становить 1500 кілометрів.

Головнокомандувач ЗСУ також поінформував, що протягом 2022 року понад 20 тисяч українських військових пройшли навчання за кордоном.

"Підготовка особового складу та загальновійськових підрозділів ЗСУ проводиться на території 17 європейських країн. Загалом завдяки державам-партнерам підготовлено протягом 2022 року понад 20 тисяч військовослужбовців", – написав Залужний.

За мужність та героїзм, виявлені під час збройної агресії Росії, протягом 2022 року майже 29 тисячам воїнів вручили державні нагороди, а звання "Герой України" отримали 160 військовослужбовців. Водночас понад тисячу важкопоранених українських військовослужбовців 2022 року скерували на лікування та реабілітацію за кордон: до Нідерландів, Франції, Ірландії, Норвегії, Данії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Італії, Румунії, США та Ізраїлю.

Підбиваючи підсумки, головнокомандувач ЗСУ наголосив, що "трагічний і героїчний" 2022 рік "назавжди змінив нас, наше сьогодення і майбутнє" та увійшов у світову історію - "під іменем України та її Збройних Сил".

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...