А ви це знали? Шашлик не можна поєднувати з цим алкоголем - наслідки непередбачувані!

Сезон шашликів і відпочинку на природі в Україні в самому розпалі. Експерти нагадали любителям посмажити м'ясо на природі, з яким алкоголем не слід поєднувати цю страву, щоб не зіпсувати собі і своїй компанії веселощі. Про це пише zatusim.com, передають Патріоти України.

Головні правила вибору м'яса до шашлику, як не помилитися

  • Експерти кажуть, що чим специфічніше запах у м'яса, тим ароматніше повинен бути алкоголь до нього.
  • Неправильно думати, що до м'яса підійдуть тільки міцні спиртні напої.
  • Крім горілки, коньяку, вина і пива можна поєднувати шашлик з різними коктейлями та іншими слабоалкогольними напоями.
  • А в жіночій компанії міцний алкоголь може бути і зовсім недоречний.
  • Чим сухіше шашлик, тим слабкіше повинен бути алкоголь. Оскільки запивають таке м'ясо у великій кількості, і є ризик перебрати й осоромитися.

Шашлик з курки

До цілої курки, смаженої на рожні, найкраще підійде молоде вино середньої солодкості і міцності. Але воно повинно бути без сильно вираженого аромату. А ось до курки, смаженої шматочками, підійде рожеве солодке вино без сильного запаху - найкраще молоде і слабке.

Шашлик з баранини

До баранини ідеально підійде червоне кріплене вино, його можна навіть додати в маринад. Підійде до жирної баранини міцний алкоголь, але не горілка. Найкраще - коньяк.

Шашлик зі свинини

Такий шашлик найкраще поєднується з горілкою без будь-яких добавок. Так як свинина має не дуже яскравий запах, ароматний алкоголь може просто забити смак м'яса. Таке правило стосується жирної свинини, а під не дуже жирну (сухувату) можна подати червоне кріплене вино.

Шашлик з яловичини (телятини)

До сухуватої яловичини з не дуже яскраво вираженим смаком ідеально підійде ароматний вермут. Ця настоянка на травах не надто міцна і її можна пити у великих обсягах. Головне правило алкоголю в даному випадку - не надто міцний і дуже ароматний.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...