Сезон шашликів і відпочинку на природі в Україні в самому розпалі. Експерти нагадали любителям посмажити м'ясо на природі, з яким алкоголем не слід поєднувати цю страву, щоб не зіпсувати собі і своїй компанії веселощі. Про це пише zatusim.com, передають Патріоти України.
До цілої курки, смаженої на рожні, найкраще підійде молоде вино середньої солодкості і міцності. Але воно повинно бути без сильно вираженого аромату. А ось до курки, смаженої шматочками, підійде рожеве солодке вино без сильного запаху - найкраще молоде і слабке.
До баранини ідеально підійде червоне кріплене вино, його можна навіть додати в маринад. Підійде до жирної баранини міцний алкоголь, але не горілка. Найкраще - коньяк.
Такий шашлик найкраще поєднується з горілкою без будь-яких добавок. Так як свинина має не дуже яскравий запах, ароматний алкоголь може просто забити смак м'яса. Таке правило стосується жирної свинини, а під не дуже жирну (сухувату) можна подати червоне кріплене вино.
До сухуватої яловичини з не дуже яскраво вираженим смаком ідеально підійде ароматний вермут. Ця настоянка на травах не надто міцна і її можна пити у великих обсягах. Головне правило алкоголю в даному випадку - не надто міцний і дуже ароматний.
В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...
Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...