Може перевернути історію: Археологи виявили курган у Китаї, якому 8 тис. років (фото)

У Китаї археологи виявили 8000-річний доісторичний курган з мушлей в Чжецзяні. Він може змінити уявлення про історію древніх людей в цьому районі. Про це повідомляє Еxpress, передають Патріоти України.

Аналізи показали, що вік цього місця від 7800 до 8300 років, що на 1000 років старше міських руїн культури Хемуду, які, як вважали, були витоками людства в цьому районі. Після багатьох років досліджень і розкопок експерти змогли встановити, що руїни були сховані на глибині 5-10 метрів під землею, а їх площа становила близько 8000 квадратних метрів. Також вони виявили ряд артефактів, в тому числі кераміку, кам'яні знаряддя праці, дерево, кістки і безліч останків рослин і тварин.

Виявлена в 1973 році ділянка Хемуду, як було підтверджено, існувала між 5000 і 3300 роками до нашої ери. Її відкриття було одним з найважливіших археологічних проривів в Китаї 20-го століття, адже культура Хемуду відігравала важливу роль в районі річки Янцзи і в усьому південно-східному Китаї. Відкриття цього місця призвело до нового історичного погляду на те, що басейн річки Янцзи і басейн річки Хуанхе були колисками китайської цивілізації. Однак знахідки на руїнах Цзінтоушань можуть змінити це.


Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...