Авторитетний мовознавець України розкрив особливості слова, об яке "зламали язика" собі та погоріли російські диверсанти на початку повномасштабного вторгнення (відео)

Це слово стало перевіркою на "свій-чужий". Що незвичайного у слові "паляниця", яке його походження. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" в ефірі "1+1 Україна" розповів відомий вчитель та мовознавець Олександр Авраменко.

"Вимова цього слова в часи війни стала маркером "свій - чужий", - каже він. Цьому слову присвячено безліч мемів, народна творчість вражала нас вже не раз на цю тему. А Нацбанк навіть викарбував монету "Все буде паляниця".

"Справді, росіянам важко вимовити це слово, бо в їхній мові немає м'якого звука ц'", - пояснює мовознавець. Він додав, що паляницею називають круглу хлібину, переважно із пшеничного борошна, з горизонтальним надрізом. Походить воно від слова "палити". Назва такого хліба зумовлена тим, що при випіканні такого хліба утворюється суха, іноді пригоріла скоринка.

Курйози зі словом "паляниця"

На початку повномасштабного вторгнення українські військові виявили ще одного диверсанта, який не пройшов перевірку словом "паляниця". ЗСУ попросили його сказати перевірочне слово українською мовою "паляниця", а той відповів: "Полуниця".

У квітні 2022 року у Рівному патрульна поліція затримала чоловіка на авто, який не міг вимовити слово "паляниця".


74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...