Консервовані продукти часто роблять з надлишком натрію та інших консервантів для збільшення терміну придатності. Проте через це вони можуть викликати проблеми з серцем, підвищувати артеріальний тиск або затримувати воду, провокуючи набряки, передають Патріоти України.
За словами американської дієтологині Аріель Кестенбаум, також є побоювання, що консерви заражені BPA (бісфенолом А). Близько 10% консервованих продуктів все ще містять цю хімічну речовину. При її регулярному попаданні в організм може збільшуватися ризик захворювання на рак
У більшості випадків немає реальної різниці в живильній цінності консервованих і свіжих фруктів і овочів. Однак має значення те, що додано для збереження або поліпшення їхнього смаку. Консервовані фрукти часто зберігаються в сиропах з великою кількістю цукру, в той час як надлишок натрію є основною проблемою консервованих овочів.
З огляду на це, важливо шукати варіанти зі зниженим вмістом натрію або без його додавання. Якщо це неможливо, потрібно пробувати ретельно промивати овочі перед вживанням.
Як правило, заморожені фрукти та овочі кращі, тому що вони вступають в процес заморожування, досягаючи максимальної зрілості, тобто, коли містять найбільшу кількість поживних речовин. Крім того, такі продукти набагато рідше містять консерванти і часто на смак свіжіші, ніж консервовані. З іншого боку, консервовані фрукти і овочі мають тенденцію втрачати частину своєї харчової цінності через температуру, при якій відбувається процес консервування.
Штучний інтелект стрімко проникає у всі сфери нашого життя - і деякі професії опиняються на межі зникнення. Дослідники Microsoft склали рейтинг із 40 спеціальностей, які мають найбільший ризик бути заміненими ШІ, та 40 тих, які залишаться в руках людей...
У Туапсинському окрузі Краснодарського краю країни-агресора Росії негода призвела до підтоплення низки населених пунктів, негодою змило міст. Про це 3 серпня у Telegram повідомив губернатор регіону Веніамін Кондратьєв, передають Патріоти України. "Чер...