Бережіться! Названо регіони України із найбільшим приростом випадків COVID-19

Станом на ранок вівторка, 13 жовтня, в Україні офіційно підтверджено 270 587 випадки коронавірусної інфекції. З них 5 133 - виявлені за минулу добу, передають Патріоти України.

Від COVID-19 в країні померли вже 5122 особи (+107 за добу), а 116 562 пацієнтів (+2 152) повністю побороли хворобу. Про це свідчать дані сайту РНБО, інформацію також озвучив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За минулу добу протестовані на коронавірусну інфекцію 51 205 осіб.

В Україні регіонами із найшвидшим приростом кількості хворих на коронавірус 12 жовтня стали місто Київ, Харківська область та Львівщина. Про це свідчать дані на сайті Ради національної безпеки та оборони. Зокрема у столиці число інфікованих вже досягло 28 090 (+397 за добу), у Харківській області – 25 625 (+439), а на Львівщині – 23 129 (+341)

Пізніше ці дані підтвердив і міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Крім того, він наголосив, що статистика стрімко зросла у Дніпропетровській області (305 випадків) та на Полтавщині (285).

"Вже більше ніж пів року я кожного ранку без жодного вихідного виходжу на брифінг і озвучую ці цифри. Чому ми це робимо? Бо вважаємо, що обов'язком МОЗ і влади є в тому числі відкритість. Щоб ви чітко знали, що в нас відбувається з пандемією. Яка кількість у нас, де кожного дня захворіли, яка кількість людей госпіталізована. Звичайно, всі ці пів року я дуже розраховую на вас, шановні українці", – звернувся міністр до громадян.

Він закликав їх дослухатися до рекомендацій МОЗ і почати виконувати всі правила, якщо люди не хочуть захворіти на небезпечну хворобу.

"Бо в інший спосіб – це, як перебігати якусь міжнародну трасу, де є великий потік автівок, і думати: а чи перебіжиш ти? Так само й не дотримуватися правил і рекомендацій", – провів паралель урядовець.

Підсумовуючи, він попросив українців вдуматися в показові цифри статистики смертності від коронавірусу – 107 летальних випадків за добу.

"Це люди, яким був встановлений діагноз COVID-19. Зрозуміло, що більша частина цих людей мали супутні захворювання. Але вони жили до цього з ними і могли б жити й далі з цими хворобами, якби не з'явився COVID-19. Деяка частина з них теж вважала, що маски не потрібні, що COVID-19 немає, що це все якісь придумки і світова змова. Це все ваше здоров'я!" – нагадав Степанов.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...