Бережіться! Вчені назвали ліки, які можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям

Експерти назвали препарати, які можуть не тільки лікувати людину, а й створювати їй проблеми. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Спреї для носа

Носові деконгестанти часто є першою необхідністю для тих, хто страждає закладеним носом через застуду, грип або алергію, таку як сінна лихоманка. Суворі інструкції свідчать, що їх слід використовувати не частіше трьох або чотирьох разів на день протягом максимум семи днів. Якщо довше, вони можуть посилити духоту, навіть якщо зникли інші симптоми застуди або алергії - стан, званий медикаментозним ринітом.

Лікар Ентоні Нарула попереджає, що тривале використання може навіть призвести до незворотних змін тканин, які викликають постійну закладеність носа і вимагають хірургічного втручання.

Ліки від печії

Вони діють, пригнічуючи виділення кислоти клітинами можуть ще більше погіршити хронічну печію, коли пацієнти вперше припиняють їх приймати, це пов'язано з "підвищеною кислотністю".

"Коли ви припиняєте приймати ліки, ви фактично відпускаєте гальма у клітин протонної помпи, і вони спочатку реагують, виробляючи більше кислоти. Близько половини всіх пацієнтів страждають від цього зворотного ефекту. Я зазвичай раджу пацієнтам на пару днів перекусити індичкою або використовувати безрецептурні препарати, такі як Гевіскон, поки все не уляжеться", - пояснив доктор Джеремі Сандерсон.

Гевіскон допомагає, утворюючи захисний шар поверх вмісту шлунка, щоб запобігти витоку кислоти назад в стравохід.

Препарат від прищів

Близько 30 000 осіб у Великобританії приймають препарат Роаккутан від сильних вугрів, який посилює проблему, перш ніж вирішити. Він очищає плями, зменшуючи кількість шкірного сала, тому пори з меншою ймовірністю закупоряться, але для цього потрібен час.

Препарат має такий ефект, тому що спочатку він викликає руйнування внутрішньої оболонки волосяних фолікулів. Сміття від цього руйнування викликає закупорку. Але як тільки це сміття видаляється і вироблення шкірного сала зменшується, шкіра висихає і починає очищатися.

Антидепресанти погіршують настрій

Ліки діють за рахунок збільшення двох ключових хімічних речовин у мозку, серотоніну і глутамату. Серотонін покращує мотивацію і рівень енергії, а глутамат сприяє отриманню задоволення і навчанню.

Рівень серотоніну підвищується протягом кількох годин після прийому першої таблетки, але може пройти кілька тижнів, перш ніж підвищиться рівень глутамату. В результаті пацієнти часто почуваються збудженими, але при цьому схвильованими і позбавленими задоволення. Це може викликати у багатьох почуття відчайдушної тривоги.

Знеболюючі

Щорічно в Великобританії лікарі виписують більше 20 мільйонів рецептів на сильні знеболюючі, які включають кодеїн, кодамол, трамадол і фентаніл.

Однак деякі пацієнти, що приймають сильні знеболюючі, протягом тижнів або місяців, можуть відчувати посилення агонії. Це відбувається через підвищену чутливість до болю.

Ліки від лихоманки

Прийом парацетамолу або ібупрофену для зниження високої температури насправді може продовжити вірусну інфекцію і збільшити кількість вірусу, який ми можемо передати іншим.

Лабораторні дослідження показують, що при підвищенні температури вірус погано розмножується. На практиці це означає, що зниження температури за рахунок прийому таких ліків, як парацетамол, може допомогти вірусу вижити в організмі довше.

Вушні краплі

Вушні краплі, що відпускаються без рецепта, є основним рекомендованим засобом при закупорці вух воском, який погіршує слух або викликає інфекції. Більшість крапель містять бікарбонат натрію. У вусі очинається хімічна реакція, в результаті якої починається розчинення затверділого воску.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...