"Безсимптомні хворі на коронавірус не несуть загрози": Лікар-вірусолог зробив несподівану заяву

Чим більше людей заражаються і не мають симптомів, тим сильніший – принаймні на короткий проміжок часу – вони мають імунітет.

Директор Інституту вірусології та досліджень ВІЛ-інфекції в Боннському університеті Гендрік Штрек вважає, що інфекції без симптомів не шкодять суспільству, і у цьому зв’язку виступає за зміну стратегії боротьби з коронавірусом, повідомляють Патріоти України.

«Оцінюючи ситуацію, ми не повинні обмежуватися «чистою» кількістю інфекцій», – сказав Штрек. Він апелює до того, що попри значне зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом у Німеччині та Європі не спостерігається збільшення смертності. За його словами, з соціального погляду інфекція без симптомів не завжди є шкідливою, адже чим більше людей заражаються і не мають симптомів, тим сильніший – принаймні на короткий проміжок часу – вони мають імунітет і не можуть сприяти поширенню пандемії.

«Ми не можемо дозволити життю зупинитися. Важливо зазначити, що ніхто – ні політики, ні вірусологи, ні епідеміологи – не знає єдиного правильного способу боротьби з пандемією. Ми можемо лише випробувати щось, і також повинні вміти робити помилки», – додав Штрек.

Він переконаний, що під час другої хвилі пандемії стратегія боротьби з вірусом має бути трохи іншою, зокрема, не треба запроваджувати жорсткі карантинні обмеження, хоча гігієнічні норми й далі відіграватимуть важливу роль.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...