Більше не фантастика? У NASA показали кращі варіанти 3D-друкованих домівок для колонізаторів Марса (відео)

NASA підвела підсумки четвертого етапу конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge, учасники якого повинні розробити життєздатні моделі 3D-друкованих будинків, в яких у майбутньому зможуть жити колоністи на Марсі, повідомляють Патріоти України.

В ході четвертого етапу конкурсу учасникам потрібно було створити повністю продумані віртуальні конструкції, в яких враховувалася б внутрішнє планування будівель. При цьому компанії повинні були довести життєздатність проектів, враховуючи можливості 3D-друку.

Перше місце зайняла компанія SEArch + / Apis Cor з Нью-Йорка. Її проект виглядає як комплекс з кручених веж з великою кількістю вікон, в які проникає сонячне світло. Команда отримала $ 34 тис. на доопрацювання концепції та друк макета будівлі.

Друге місце і $ 33,4 тис. Отримала Team Zoperhous з Арканзасу. Інженери запропонували метод друку своїх будинків автономним марсоходом, який прибуде на Червону планету раніше людей і створить для них будівлі. Проект являє собою комплекс з декількох житлових модулів, які об'єднані єдиною системою коридорів.

На третьому місці з призом в $ 32,6 знаходиться команда Mars Incubator з Коннектикуту. Дослідники створили розгорнутий модуль з житловими зонами і теплицею для вирощування рослин.

Останній етап конкурсу відбудеться 14 травня - на ньому команди представлять дрібномасштабні 3D-друковані макети своїх споруд.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...